Rampen in Groningen
MOORD UIT JALOEZIE OP BRONNO FEIKEN
TRIPSCOMPAGNIE 1929

Bronno Feiken, Hendrikje Prins en Frederik Schrijver volgden 20 maart 1929 alle drie catechisatie bij evangelist H. Jager van de Hervormde Evangelisatie in  Muntendam.
Begin 1928 kregen Hendrikje en Frederik verkering. Zij was 14 en hij was 17 jaar. Na een paar maanden maakte zij het uit omdat haar ouders haar te jong vonden. Dat vond zijzelf ook wel een beetje. Later kreeg zij verkering met de vijf jaar oudere petroleumventer Bronno Feiken. Dat zat Frederik Schrijver dwars, want hij was nog steeds gek op Hendrikje.
Na afloop van de catechisatie bijeenkomst vertrok Hendrikje met Bronno Feiken richting Borgercompagnie, waar zij woonde. De jaloersheid laaide op in Frederik en hij besloot Bronno een pak slaag te geven. Hij ging naar huis in Muntendam om een touw te pakken waarmee hij Bronno wilde afranselen. Hij nam ook een mes mee om zich, naar eigen zeggen, te verdedigen mocht Bronno een mes hebben. Daarna reed hij naar Tripscompagnie om Bronno op te wachten.

Op de kruising in Tripscompagnie stonden Bronno en Hendrikje te vrijen. Frederik ontstak in woede. Hendrikje reed naar huis en Bronno keerde terug naar Muntendam. Ongeveer 200 meter van oosten van de kruising kwamen Bronno en Frederik elkaar tegen.
Bronno Feiken
Frederik pakte zijn mes en stak op Bronno in terwijl deze nog op de fiets zat. Bronno stapte af en gaf Frederik een klap. Deze werd zo woedend dat hij Bronno meerdere keren stak totdat hij bloedend op de grond lag.
Na de steekpartij reed Frederik Schrijver terug naar Muntendam en meldde zich bij de marechaussee kazerne. Hij vertelde wachtmeester J. Gils dat hij Feiken verschillende steken had toegebracht en hem misschien wel had vermoord, maar hij hoopte dat niet het geval was. Hij overhandigde het mes aan de marechaussee.
Een drietal marechaussees nam Schrijver mee naar de plek van de steekpartij. Zij vonden eerst de fiets van Bronno. Een bloedspoor leidde naar de andere kant van de weg en daar vonden ze het Bronno Feikens, bijna onherkenbaar door bloed op het gezicht en het lichaam. De dokter die was opgeroepen kon alleen de dood constateren.
De plek waar het lichaam van Bronno Feiken werd gevonden
De politie deed geen nader onderzoek. Zij ging volledig af op de bekentenis van de dader.

In juli 1929 veroordeelde de rechtbank in Winschoten Frederik Schrijver tot 5 jaar gevangenisstraf wegens zware mishandeling met de dood tot gevolg.